ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Exportatori de miere din R. Moldova şi-au extins activităţile online cu susţinerea USAID

11:02 | 11.08.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 11 aug. /MOLDPRES/.  Exportatorii de miere din ţara noastră și-au extins activitățile online cu ajutorul Proiectului Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) Agricultura Performantă în Moldova USAID/APM, pentru a promova mierea moldovenească pe piața locală și cea externă, transmite MOLDPRES.

Asociația Exportatorilor de Produse Apicole din Moldova și un grup de șapte companii exportatoare de miere, membre ale asociației, vor fi prezente online pentru cumpărători datorită paginilor web dezvoltate cu suportul USAID/APM.

Pagina web a Asociația Exportatorilor de Produse Apicole din Moldova oferă informații despre tipurile de miere produse în Republica Moldova și prezintă membrii săi care pot livra mierea moldovenească în orice colț al lumii. Totodată, paginile web ale procesatorilor-exportatori prezintă tipurile de miere produse, tipurile de ambalaj disponibil și infrastructura de care dispun pentru omogenizarea și ambalarea mierii.

De asemenea, trei exportatori de miere au dezvoltat pe paginile lor web magazine online, care permit cumpărătorilor să procure diferite tipuri de miere direct de la sursă. „Inițial aceste magazine sunt orientate către consumatorul local, însă ulterior vor livra renumita miere moldovenească și cumpărătorilor din alte țări”, indică surse de la USAID/APM.

Paginile web ale exportatorilor de miere (de exemplu www.reginanaturii.com, www.apifera.md, www.honey.md) vor permite continuarea activităților de promovare a produsului și dezvoltarea unor noi colaborări comerciale, în situația posibilităților reduse de călătorie și sistarea expozițiilor internaționale.

În prezent Republica Moldova exportă circa 70 la sută din mierea produsă, preponderent pe piața UE, în țări precum Italia, Slovacia, România, dar și în Canada și SUA. În anul 2019, din cele aproximativ 6.500 de tone de miere produse în Moldova, circa 4.000 de tone au fost exportate. Conform registrului prezentat de Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor, în 2019, în țara noastră existau 24 de exportatori de miere, dintre care cei mai mari 12 exportatori sunt membri ai Asociației Exportatorilor de Produse Apicole din Moldova.

img20006447

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!