ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău a început Târgul Apicultorului

11:44 | 18.08.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 18 aug. /MOLDPRES/. La Chișinău a început astăzi a XVI-a ediție a Târgului Apicultorilor, care se desfășoară cu ocazia Zilei Naționale a Apicultorului, celebrată la 19 august, transmite MOLDPRES.

Târgul Apicultorilor are loc în perioada 18-23 august și se desfășoară în preajma Arcului de Triumf, acolo unde apicultorii și-au adus produsele pentru a le propune locuitorilor și oaspeților capitalei.

Președintele Asociației Naționale a Apicultorilor din Moldova, Ion Maxim, a declarat că în acest an producția de miere de albine a scăzut, după ce temperaturile scăzute și ploile torențiale au distrus florile de salcâm.

„Noaptea am avut temperaturi de 4-5 grade, iar ziua în jur de 18. Plus la aceasta, a fost și o perioadă de ploi. Pentru eliberarea nectarului, nopțile nu trebuie să fie cu temperaturi mai mici de 12 grade, dar asta nu s-a întâmplat”, a spus Maxim.

Potrivit apicultorului, în acest an, cantitatea de miere de salcâm este mai mică cu circa 80 la sută decât în anii precedenți.

img20006632

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!