ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pachetul de legi în susţinerea agricultorilor a fost transmis către Legislativ

09:42 | 07.09.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Pachetul de amendamente legislative aprobate cu Fondul Monetar Internațional (FMI), rectificarea bugetului de stat și proiectele legate de susţinerea agricultorilor examinate de Guvern au fost transmise spre adoptare Legislativului. Anunţul a fost făcut astăzi de către prim-ministrul Ion Chicu, la finele şedinţei cu conducerea de vârf a ţării. Oficialul a îndemnat deputaţii să dea dovadă de responsabilitate, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, de modul cum vor fi aprobate proiectele transmise de Executiv, depinde situația financiară a țării pentru perioada următoare.

El a specificat că, săptămâna trecută, Cabinetul de miniștri a examinat rectificarea bugetului de stat, iar veniturile se vor diminua cu 649,5 milioane de lei, până la 37,2 miliarde de lei, iar cheltuielile se vor micșora cu 1,8 miliarde de lei, până la 53,2 miliarde de lei. În urma rectificării, vor fi suplimentate alocaţiile pentru sistemul educației cu aproape 140 milioane de lei, dintre care 105 milioane vor fi distribuite pentru salarii suplimentare pedagogilor, iar restul sumei va fi alocată pentru dotarea școlilor cu echipamente de protecție antiepidemice. Tot în şedinţa trecută a Guvernului, s-a decis majorarea ajutorului unic pentru pensionari şi persoanele cu venituri mici de la 700 la 900 de lei.

img20007097

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!