ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Sănătății a stabilit lista țărilor pentru care se impune regimul de autoizolare 

18:59 | 11.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a stabilit astăzi lista țărilor pentru care se impune respectarea regimului de autoizolare la intrarea persoanelor în Republica Moldova. Documentul cuprinde 54 de state și va fi actualizat după două săptămâni, comunică MOLDPRES.

În listă se numără state precum Franța, Spania, România, Ucraina, SUA, Israel, India, Croația, Albania, Armenia, o serie de state din America Latină și din Africa.

În acest context, persoanele care intră pe teritoriul Republicii Moldova, din țările identificate ca fiind cu risc sporit de transmitere a COVID-19, vor fi obligate să completeze fișa epidemiologică și să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, iar cei veniți din țările care au rămas în afara listei vor fi scutiți de carantină.

Lista țărilor pentru care se impune regimul de autoizolare la intrarea în R. Moldova, în situația stării de urgență în sănătate publică prin COVID-19, poate fi accesată aici: https://msmps.gov.md/wp-content/uploads/2020/08/Lista-Tarilor_28.08.2020-scaled.jpg

Lista se actualizează o dată la 14 zile în ziua de vineri și intră în vigoare din ziua de luni a săptămânii viitoare.

img20007280

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!