ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansat Atlasul agriculturii ecologice din Republica Moldova

16:08 | 15.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. În R. Moldova a fost lansat primul atlas al agriculturii ecologice. Acesta reprezintă o hartă electronică pe care sunt indicați producătorii certificați de produse agricole organice din țară, comunică MOLDPRES.

Atlasul a fost conceput și implementat în cadrul proiectului „Agroecologie pentru dezvoltare rurală durabilă”, susținut financiar de Programul de Granturi Mici al Facilității Globale de Mediu (GEF) și implementat de AO EcoVisio.

Atlasul conține informații despre fiecare producător certificat ECO, suprafața deținută, cultura care a fost crescută, organismul de certificare care a emis certificatul ECO, precum și informații despre procesatori și producătorii de produse agricole procesate ECO. Platforma redă informații actuale în anul de referință și urmează să fie actualizat în fiecare an, în funcție de informația la zi. În același timp, atlasul conține mai multe filtre de selectare a combinațiilor de date, fapt ce facilitează accesarea informațiilor necesare.

Atlasul este destinat instituțiilor de stat, actorilor în domeniul protecției mediului și a sănătății oamenilor, dar și reprezentanților societății civile.

În Republica Moldova activează 151 de producători agricoli care dețin certificate ECO pentru circa 50 de culturi agricole. Suprafața cultivată cu culturi agricole ecologice se estimează la circa 26 mii de hectare.

img20007363

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!