ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rezervaţia „Prutul de Jos” a fost inclusă într-un proiect de susţinere a turismului autohton

13:19 | 21.09.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Asociația Națională pentru Turism Receptor și Domestic din Moldova (ANTRIM), cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), Uk aid și Guvernul Suediei, a stabilit activități comune de implementare a bunelor practici în turism împreună cu Rezervația Naturală “Prutul de Jos”. Această inițiativă reprezintă o parte componentă a unei campanii de susținere a turismului autohton, întitulată “CURAJ TURISM MOLDOVA!”, transmite MOLDPRES.

Memorandumul de înțelegere a fost semnat cu scopul de a oferi asistență din partea ANTRIM către Rezervația Naturală “Prutul de Jos”, iar activitățile de suport vor fi direcționate spre îmbunătățirea cunoștințelor, metodelor și practicilor aplicate în cadrul Centrului de Informare pentru Turiști.

Diana Lazăr, vicedirectorul Proiectului de Competitivitate din Moldova, a menționat importanța acțiunilor cu scopul de a spori atractivitatea turistică a destinațiilor din țară și a accentuat necesitatea asigurării unei continuități în stabilirea parteneriatelor dintre sectorul public și cel privat pentru a spori investițiile. „Semnarea acestui Memorandum completează dezvoltarea turismului în zonă, pe lângă celelalte produse existente ale beneficiarilor asistați de către Proiectul de Competitivitate din Moldova, precum experiențele vitivinicole oferite de vinării și serviciile de cazare oferite de către pensiuni”, a subliniat Diana Lazăr.

De asemenea, cu susținerea Proiectului de Competitivitate din Moldova, ANTRIM va promova Rezervația "Prutul de Jos” ca destinație turistică prin intermediul integrării acesteia în programul multidimensional de promovare, sub egida brandului de țară. Aceste activități vor spori vizibilitatea Rezervației ,,Prutul de Jos” și vor determina cât mai mulți oameni să viziteze și să aibă parte de experiențe frumoase.

”Semnarea memorandului de înțelegere cu Asociația Națională pentru Turism Receptor și Domestic din Moldova  reprezintă un punct de start important pentru activitatea de promovare a combinației de produs și experiențe turistice, disponibile în Rezervaţia Naturală “Prutul de Jos” și în proximitatea acesteia. Un pas important în acest sens îl reprezintă lansarea  Centrului de Informare, conform metodologiei de succes, implementate de către Centrul Național de Informare pentru Turiști din Chișinău, cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova”, a estimat Nicolae Lupașcu, directorul  Rezervaţiei Naturale “Prutul de Jos”.

La rândul său, Victoria Bucătaru, director executiv ANTRIM,  a relevat că „promisiunea de descoperire, de poziționare pe piața internațională drept o destinație verde, sustenabilă și cu capacitate de a atrage interesul repetat al vizitatorilor în căutarea unui refugiu, aparent ambițioasă, este realizabilă în condițiile unei sinergii dintre experiența ANTRIM și curajul, reziliența unor puncte de interes turistic, precum Rezervația Naturală “Prutul de Jos”. Acesta poate deveni un alt precedent de model de succes în dezvoltarea activității turistice din Moldova”.

“Prutul de Jos” este prima Rezervaţie a Biosferei din Republica Moldova, care a devenit şi prima arie protejată din ţara noastră ce a obţinut, în 2018,  statut de importanţă internaţională în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO). Rezervaţia se extinde pe o suprafaţă de circa 15 mii de hectare şi are scopul de a asigura protecţia şi conservarea unor zone de habitat natural.

img20007498

img20007498

img20007498

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!