ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conducerea țării s-a întrunit în ședință

12:57 | 21.09.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a participat astăzi la ședința săptămânală cu președintele țării, Igor Dodon, și speakerul Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Oficialii au discutat despre etapele de pregătire a alegerilor prezidențiale din noiembrie într-un mod liber și democratic, politica fiscală pentru anul 2021, dar și continuarea investițiilor în infrastructură, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În cadrul briefingului de presă, premierul a menționat că Republica Moldova se află în pragul unui examen complicat referitor la desfășurarea scrutinului din noiembrie 2020. Executivul va întreprinde toate măsurile ce țin de asigurarea cu materialele necesare în contextul pandemiei. Totodată, va fi interzisă deschiderea secțiilor de vot în cămine și grădinițe. 

"Guvernul depune toate eforturile ca alegerile să se desfășoare în mod democratic, conform celor mai înalte standarde internaționale. Ne dorim ca toți cetățenii să-și poată exercita acest drept constituțional, inclusiv cei care se află în diasporă. Reprezentanții Ministerul Afacerilor Externe se preocupă de identificarea spațiilor pentru secțiile de votare peste hotare, luând în considerare mai multe provocări în evoluția pandemiei în unele țări", a precizat premierul.

Șeful Executivului a îndemnat politicienii să nu compromită scrutinul prin insinuări că alegerile se fraudează, întrucât se observă unele atacuri asupra CEC. „Conducerea CEC-ului a fost aleasă democratic încă anul trecut, de aceea, atunci când unii politicieni iese cu insinuări, cu învinuiri despre fraudare, să aducă probe și să-și dea seama la ce poate să aducă asemenea declarații. Fac un apel pentru politicieni ca să-și construiască campania electorală pe proiecte orientate spre bunăstarea cetățenilor, dar să nu vină cu învinuiri nefondate în adresa CEC", a menționat Ion Chicu. 

Premierul a declarat că, săptămâna aceasta, Guvernul a remis politica bugetar-fiscală pentru anul 2021 și sunt mai multe propuneri care vin să acorde susținere suplimentară domeniului economic.

Ion Chicu a informat și despre continuarea investițiilor capitale în infrastructură, menționând că până la momentul actual lucrările se desfășoară conform termenilor stabiliți, iar agenții economici care vor admite devieri de la standardele de calitate, riscă să nu fie plătiți.

Prim-ministrul a vorbit și despre sistemul de aprovizionare cu apă în circa 11 localități din raionul Hâncești, astfel că până la sfârșitul anului, apa potabilă din lunca Prutului va fi livrată în mai multe sate.

img20007499

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!