ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta în aer liber două spectacole

12:39 | 23.09.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Două spectacole va prezenta în aer liber Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale”, vineri și sâmbătă, 25 și 26 septembrie, începând cu ora 19.00, informează MOLDPRES.

Astfel, vineri, 25 septembrie, în curtea teatrului va avea loc spectacolul ”Doctor de femei” de Georges Feydeau, în regia lui Alexandru Grecu.

Potrivit directorului instituției, Alexandru Grecu, „Doctor de femei” este o comedie intrigantă despre infidelitatea conjugală, un subiect captivant, dintotdeauna actual în societate, care le dă mult de gândit bărbaților afemeiați. Doctorul Moulineaux, personajul principal al spectacolului, jucat de actorul Ion Grosu, devine infidel soției sale la doar jumătate de an de căsnicie. După ce soția lui află despre „aventurile” sale cu alte femei, Moulineaux încearcă să-și „găsească dreptatea”, punându-l în joc pe amicul său, Bassinet, un tip ciudat care, prin vorbe goale și fapte deocheate, încurcă și mai tare ițele, iar situația devine tot mai tensionată. Cei doi ajung la o înțelegere, în urma căreia ambii „au de câștigat”, iar momentele devin tot mai haioase, dar și tensionate. Moulineax, pentru a-și stăpâni poftele, se „transformă” din doctor într-un croitor în atelierul său, unde continuă să-și primească iubitele.

Sâmbătă, 26 septembrie,  teatrul oferă publicului spectacolul ”Ce vrăji a mai făcut soția mea?” după John Tobias, în regia lui Mihai Panaitescu. Potrivit lui Alexandru Grecu, concluzia regizorului român Mihai Panaitescu, la finalizarea spectacolului „Ce vrăji a mai făcut soţia mea”, este edificatoare: „Teatrul de Artă din Deva și Teatrul „Satiricus”  din Chișinău au reușit să facă ceea ce politicul sau politicienii nu reușesc întotdeauna, adică nu un parteneriat, ci o mezalianță umană și culturală firească, din punctul meu de vedere. Eu cred cu tărie în acest tip de fuziune artistică ce poate deveni exemplu și vector în evoluția mentalităților și de o parte și de cealaltă a Prutului. Artiști de marcă din Chișinău lucrează la Deva și eu, în premieră  pentru mine, montez o piesă americană aici. Întâlnirea mea cu publicul din Chișinău mi-a provocat o emoție puternică și aș dori pe această cale să le transmit respectul si admirația mea. De asemenea, consider că piesa lui John Tobias jucată cu mare succes pe Broadway cât şi în marile capitale ale lumii se mulează perfect pe așteptările unui public dornic de comedii bulevardiere. Vivat teatru!”, a subliniat Mihai Panaitescu.

Noul spectacol – o adaptare scenică după textul dramaturgului John Tobias – este o satiră puternică la adresa societăţii nord-americane, unde relaţiile interumane şi mai ales cele familiale au ajuns într-un puternic impas. Ideea spectacolului este o invitație la normalitate, la rezolvarea problemelor fără adjuvanţi în cuplu, la valorile familiale fireşti, şi asta, bineînţeles, cu o mare încărcătură de umor.

sursă foto: Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale”

img20007568

img20007568

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!