ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta două spectacole

14:23 | 30.09.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Două spectacole va prezenta, pe 1 și 3 octombrie, Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale”, informează MOLDPRES.

Astfel, joi, 1 octombrie, la ora 19.00, actorii Teatrului Național ”Satiricus Ion Luca Caragiale” din cadrul proiectului “Decalog” invită publicul în Sala Mare a instituției, unde va avea loc primul spectacol-lectură montat la noi: „Ea și numai Ea” de Andrei Ivanov, în regia lui Gheorghe Gușan, coloana sonoră fiind interpretată de tânărul student la actorie Gelu Argint.

Potrivit directorului instituției, Alexandru Grecu, acesta este un spectacol promițător, care tratează teme actuale: relațiile părinți-copii, lipsa comunicării în familie, comunicarea în spațiul online și influența progresului tehnologic. Între o mamă văduvă și fiul său adolescent se creează o prăpastie a comunicării, care pe zi ce trece devine tot mai mare. Nimic nu pare a putea salva comunicarea dintre aceștia. Unica soluție pe care o vede mama, devine crearea unui cont fals, în speranța de a-și cunoaște mai bine copilul. Așa apare Toffee, o copie virtuală a mamei în spațiul online.

Evenimentul este destinat publicului cu vârsta de la 16 ani în sus. Din distribuție fac parte: Irina Rusu (Mama), Dan Ciobanu (Fiul), Alexandrina Grecu (Toffee) și Gheorghe Gușan (Corbul din turn).

Sâmbătă, 3 octombrie, la ora 18.30, teatrul va prezenta spectacolul ”Banii, banii sau borsetka” de Ray Cooney, în regia lui Alexandru Grecu. Potrivit organizatorilor, de când lumea și pământul, omul a fost obsedat de bani. Banul este ochiul dracului, se zice în popor. Acest ochi te urmărește pretutindeni. În noul spectacol de comedie de la Teatrul Național „Satiricus I.L. Caragiale”, ambele aspecte ale binomului om-ban sunt reale. Omul caută bani și banii îl caută pe om. Cum? Foarte simplu! Găsește omul o geantă cu bani - o borsetkă și nu știe cum să-i posede cu adevărat, pentru că banii nu se tăvălesc așa, pur și simplu, în drum; și apoi, unde-s banii acolo-i și mafia, teroriștii!… Până la urmă omul nu-i bucuros de norocul său și nici nu mai știe cum să scape de borsetkă… Să râzi și să plângi! Nu, publicul nu are de ce să plângă! El râde și se veselește din toată inima - e atât de bine și plăcut când nu tu ești pățitul!

În spectacol joacă actorii Elena Oleinic (Jean Perkins), Ion Grosu (Henry Perkins), Arcadie Răcilă (Davenport), Ludmila Gheorghiță (Betty Johnson), Viorel Cornescu (Vic Johnson), Vasile Cașu (Slater), Alexandru Crâlov (Bill) și Eugeniu Matcovschi (Killerul).

Sursă foto: Teatrul „Satiricus I.L. Caragiale”

img20007794

img20007794

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!