ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost aprobat proiectul de lege privind reprezentantul Guvernului în teritoriu

15:31 | 30.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniştri a votat astăzi pentru aprobarea proiectului de lege cu privire la Reprezentantul Guvernului în teritoriu și Oficiul Reprezentantului Guvernului în teritoriu. Acesta va fi prezentat Parlamentului pentru examinare şi adoptare, transmite MOLDPRES.

Conform hotărârii Executivului, această lege reglementează misiunea, funcțiile, atribuțiile și drepturile Reprezentantului Guvernului în teritoriu și Oficiului Reprezentantului Guvernului în teritoriu, precum şi modul de organizare şi desfășurare a activității acestora.

Legea stipulează şi principiile activității Reprezentantului Guvernului în teritoriu și a Oficiului. Or, activitatea acestora se întemeiază pe următoarele principii: legalitate, imparțialitate şi obiectivitate; transparență şi liber acces la informațiile de interes public; eficiență; responsabilitate; profesionalism; orientarea spre cetățean. „În activitatea sa, Reprezentantul Guvernului în teritoriu se conduce și de principiile prevăzute în legislația privind administrația publică locală și descentralizarea administrativă”, indică proiectul.

Activitatea Reprezentantului Guvernului în teritoriu și a Oficiului este finanțată de la bugetul de stat și din alte surse în conformitate cu Legea finanțelor publice și responsabilității bugetar-fiscale.

Proiectul de lege a fost elaborat în contextul realizării Planului de acţiuni al Cancelariei de Stat  pentru anul 2020.

img20007803

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!