ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Patru raioane din ţară vor beneficia de apeduct cu susţinerea României

12:19 | 01.10.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Patru raioane din Republica Moldova vor fi conectate la sursă de apă, ca urmare a implementării unui Acord între Guvernele Republicii Moldova şi României, care a fost avizat pozitiv ieri la şedinţa Cabinetului de miniştri de la Chişinău, transmite MOLDPRES.

Executivul a aprobat semnarea proiectului Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind reglementarea construcțiilor unor apeducte.

Potrivit înțelegerii, de la operatorul regional din România se vor conecta la sursa de alimentare cu apă patru raioane: Nisporeni, Ungheni, Făleşti şi Glodeni.

Investiţiile pe teritoriul ambelor state vor fi realizate de către operatorul regional de alimentare cu apă şi de canalizare din România.

„Este necesar să intensificăm aceste ritmuri de construcție a infrastructurii. Vreau din numele Guvernului să mulțumesc tuturor colegilor din administraţia publică locală, atât de pe malul stâng al Prutului, cât și de pe malul drept, pentru conlucrare, pregătirea proiectului și le doresc succes în implementarea acestuia", a menționat prim-ministrul R. Moldova, Ion Chicu.

Foto simbol

img20007832

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!