ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 1100 de moldovence s-au îmbolnăvit de cancer mamar anul trecut

14:52 | 01.10.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. În anul 2019, în Republica Moldova au fost înregistrate 1177 de paciente cu cancer mamar, iar în total, la evidența Institutului Oncologic cu acest diagnostic sunt 10 074 de femei. Datele au fost făcute publice de Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, în contextul marcării lunarului de conștientizare privind cancerul mamar, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, cea mai mare pondere de cazuri noi de cancer mamar în 2019 a fost înregistrată la pacienții cu vârsta mai mare de 60 ani.

La nivel global, se prognozează o creștere a cazurilor noi de cancer, anume din aceste considerente se organizează la nivel internațional ”Luna în Roz”, cu scop de conștientizare a cancerului mamar, ca problemă de sănătate pentru care sunt posibilități de a preveni, depista precoce și a beneficia de un tratament specializat contemporan.

Conform datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la nivel global, în fiecare 3 minute este diagnosticată cu cancer la sân o femeie, iar la fiecare 14 minute una moare din această cauză. Cancerul de sân provoacă aproximativ 77 mii de decese anual, fiind cea mai întâlnită formă de cancer la femei.

Sursă foto: editiadedimineata.ro

img20007841

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!