ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost create grupurile de lucru pentru examenele naţionale din sesiunea 2021

09:35 | 24.10.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 24 oct. /MOLDPRES/. Pentru elaborarea subiectelor de examen în sesiunea 2021 vor fi constituite șapte grupuri de lucru pentru testarea națională în învățământul primar, cinci grupuri pentru examenele naţionale de absolvire a gimnaziului şi 37 de grupuri pentru examenul național de bacalaureat. Grupurile au fost stabilite ieri, la ședința Comisiei Naționale de Examene, prezidată de ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, transmite MOLDPRES.

Activitatea fiecărui grup de lucru este gestionată de către un coordonator, care este responsabil de varianta finală a testului de examen atât din punct de vedere științific, cât şi al securității informației. Fiecare coordonator semnează angajamentul de asigurare a securității materialelor de examen.

Potrivit lui Igor Şarov, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum si Evaluare întreprind toate măsurile necesare pentru organizarea în siguranță a sesiunii naționale de examene 2021.

"Incertitudinea este cuvântul care caracterizează perioada pe care o trăim, însă experiența pe care am acumulat-o în această perioadă ne face încrezători că anul acesta vom reuși să organizăm sesiunea de examene 2021. Experiența anilor precedenți ne demonstrează faptul că în procesul organizării examenelor naționale avem încadrați profesioniști desăvârșiți”, a afirmat oficialul.

Conform deciziei Ministerului Educaţiei, testarea națională în învățământul primar se va desfășura în perioada 12 – 20 mai. Examenele de absolvire a gimnaziului vor avea loc între 3 – 14 iunie, iar examenul național de Bacalaureat, în perioada 4 – 22 iunie 2021.

Din cauza pandemiei COVID-19, examenele de absolvire, sesiunea 2020, au fost anulate. 

Foto: MECC

img20008408

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!