ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării

17:35 | 29.10.2020 Categorie: Comunicate

Importanța promovării educației de calitate în condițiile pandemiei, pe agenda conferinței miniștrilor CoE 

Chişinău, 29 oct. /MOLDPRES/. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării a participat, astăzi, 29 octombrie la Conferința online a miniștrilor educației ai statelor membre a Convenției Culturală Europeană sub egida Consiliului Europei (CoE), desfășurată sub președinția greacă a Comitetului Miniștrilor.

Alături de miniștrii educației, la conferință au participat secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, comisarul european pentru Inovației, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, Mariya Gabriel și alți înalți oficiali europeni.

În cadrul evenimentului, participanții au abordat subiectul importanței promovării educației de calitate pentru toți copiii în condițiile impuse de pandemia Covid-19, urmărind în același timp valorile Consiliului Europei, cum ar fi democrația, toleranța, respectarea drepturilor omului etc.

În discursul din cadrul Conferinței, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a menționat că principiile de bază ale răspunsului la provocările pandemice în Republica Moldova sunt: sănătatea și siguranța; asigurarea unui spațiu educațional și a unui mediu protejat; dezvoltarea unei culturi a încrederii, care înseamnă respectarea disciplinei, a atitudinii etice și cea de respect pentru profesori, elevi, părinți și o informarea corectă și permanentă a societății.

„Astăzi, mai mult ca oricând este necesar să ne unim eforturile pentru a face față acestei situații, pentru a mobiliza noi idei în scopul revitalizării, regândirii și asigurării rezilienței și progresului în educație la nivel global, astfel încât să asigurăm tinerei generații o educație de calitate, chiar și în condiții de pandemie", a mai declarat Igor Șarov.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!