ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un taximetrist din capitală a fost reținut după ce ar fi extorcat 500 euro pentru un permis de conducere

10:23 | 04.11.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 4 nov. /MOLDPRES/. Un taximetrist din capitală a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție /CNA/ după ce a fost denunțat de o tânăra care susținea că acesta i-ar fi cerut 500 de euro pentru a o ajuta să obțină permis de conducere, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, fata a comunicat că, acum câteva săptămâni, ar fi comandat un taxi pentru a se deplasa la domiciliu, după ce a picat examenele pentru obținerea permisului de conducere. Intrând în discuție cu șoferul, acesta i-ar fi spus că o poate ajuta să susțină examenele, invocând că ar avea posibilitatea să influențeze persoane din cadrul ASP să o promoveze la probele practice.

Tânăra a precizat că i-a dat numărul de telefon șoferului şi acela ar fi sunat-o de câteva ori, cerându-i banii. Deşi ar fi susținut probele fără ajutorul cuiva, femeia spune că bănuitul ar fi continuat să o sune şi să ceară bani.

Pe acest caz a fost inițiată o anchetă pentru trafic de influență, iar ieri  bărbatul a fost reținut. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă de la 2 la 6 ani de detenție sau amendă penală.

foto: antena3.ro

img20008728

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!