ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Naționala de fotbal a Republicii Moldova se întâlnește pentru a patra oară cu naționala rusă

13:38 | 12.11.2020 Categorie: Sport

Chișinău, 12 nov. /MOLDPRES/. Echipa națională de fotbal va juca astăzi un meci amical cu echipa națională de fotbal a Federației Ruse. Va fi a treia confruntare sportivă a celor două selecționate, transmite MOLDPRES.

Cele două naționale au jucat trei meciuri directe în trecut. Pe 4 iunie 2000, echipa Republicii Moldova a întâlnit naționala rusă într-un meci amical desfășurat pe Stadionul republican din Chișinău, iar oaspeții s-au impus atunci cu scorul 1-0, grație unui gol marcat de Maksim Buznikin. 

Următoarele partide au avut loc în cadrul preliminariilor Euro 2016. Pe 12 octombrie 2014, echipa națională a încheiat la egalitate meciul cu Federația Rusă, disputat la Moscova, cu scorul 1-1. Alexandru Epureanu a înscris golul echipei moldovenești în acel meci. Cea de-a treia întâlnire a avut loc pe data de 9 octombrie 2015, când cele două reprezentative s-au întâlnit la Chișinău. Echipa Federației Ruse s-a impus cu scorul de 2-1, golul echipei moldovenești fiind înscris de Eugeniu Cebotaru.

Meciul amical de astăzi va fi deservit de o brigadă de arbitri din România, condusă de Radu Petrescu. Meciul amical a fost programat inițial pentru data de 31 martie, dar a fost suspendat din cauza pandemiei COVID-19. 

Partida se va disputa pe stadionul Zimbru din Chișinău, cu începere de la ora 19.00, fără spectatori în tribune.

foto: FMF

img20008953

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!