ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cele 7000 de flacoane de Remdesivir pentru tratamentul infecției COVID-19 au ajuns în R. Moldova

10:00 | 18.11.2020 Categorie: Societate

Chișinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Șapte mii de flacoane de Remdesivir, achiziționat de Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, pentru tratamentul în staționar al pacienților cu forme moderate de COVID-19, au ajuns astăzi în Republica Moldova și vor fi repartizate spitalelor din țară, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în toate spitalele din țară vor fi organizate instruiri privind utilizarea corectă a medicamentului Remdesivir în tratamentul pacienților infectați cu COVID-19.

Remdesivir a fost inclus în Protocolul Clinic Național Provizoriu, la recomandarea Organizației Mondiale a Sănătății, fiind recomandat pentru tratamentul pacienților spitalizați cu COVID-19, cu o formă moderată a bolii.

foto: MSMPS

img20009086

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!