ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În ultimele 48 de ore, medicii de pe ambulanță au intervenit la peste 4200 de solicitări

11:53 | 19.11.2020 Categorie: Societate

Chișinău, 19 nov. /MOLDPRES/. În perioada 16-17 noiembrie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 4216 solicitări. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 1689 de pacienți, dintre care 216 copii, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, de la începutul săptămânii, medicii de pe ambulanță au acordat primul ajutor medical calificat la 771 de persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv opt pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 543 de cazuri, dintre care 55 de accidente vasculare cerebrale. Urgențele respiratorii au constituit 1139 de solicitări.

Timp de 48 de ore au fost înregistrate 10 accidente de circulație, în urma cărora au avut de suferit 17 persoane. Ulterior, 13 pacienți, inclusiv patru copii, cu diverse traumatisme au fost transportați la spital.

De asemenea, în aceeași perioadă echipele de asistență medicală urgentă au asistat patru nașteri în ambulanță. Pe lume au fost aduși doi băieții și două fetițe de aproximativ 3000 gr. Ulterior, lăuzele și nou-născuții au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

foto: ambulanta.md

img20009138

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!