ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Spitalul din Ceadâr-Lunga a primit ajutor medical din partea Slovaciei

14:20 | 24.11.2020 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Spitalul raional Ceadâr-Lunga a primit ieri un lot de utilaje medicale pentru lupta cu pandemia COVID-19, donat de Ambasada Slovaciei în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

La începutul pandemiei, spitalul din Ceadâr-Lunga nu dispunea de suficient echipament, fapt ce complica procesul de tratament al pacienților infectați cu noul coronavirus, potrivit Svetlanei Duleva, șef al Direcției pentru sănătate şi protecție socială a UTA Gagauz-Yeri.

„Ambasada Slovaciei printre primele ne-a propus ajutor. Astfel, am reuşit să dotăm instituția cu aparate care permit o asistență medicală mai eficientă pentru localnicii din Ceadâr-Lunga”, a precizat Svetlana Duleva, citată de gagauzinfo.md.

Prezent la evenimentul de transmitere a echipamentului, Dušan Daho, ambasadorul Slovaciei în țara noastră, a subliniat că, la capitolul cooperării, Republica Moldova rămâne unul din statele din Europa de Est prioritare. „Deşi Slovacia acordă mai multă atenție proiectelor ecologice în Moldova, pandemia de COVID-19 a introdus corectivele sale în planurile Ambasadei. Astfel, am decis să ajutăm acolo unde este nevoie mai mare”, a spus Dušan Daho.  

Donația slovacă a fost transmisă Secției de boli infecțioase a Spitalului din Ceadâr-Lunga, disponibilă pentru tratamentul consecutiv a 120 de pacienţi. Aceasta este singura secție din autonomia găgăuză care poate primi atât adulţi, cât şi copii, infectați de COVID-19.

foto: gagauzinfo.md

img20009273

img20009273

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!