ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din 2021, locuitorii municipiului Chișinău vor plăti taxa pentru salubrizare

10:04 | 02.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 2 dec. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău va introduce în anul 2021 taxa pentru salubrizare, transmite MOLDPRES.

Primăria capitalei a informat astăzi că politica bugetar-fiscală a autorităților locale pentru anul 2021 presupune ajustarea taxelor locale pe teritoriul municipiului, corespunzător ratei inflației, dar și introducerea unor taxe noi, precum cea pentru salubrizare.

Potrivit informației prezentate, taxele locale nu au fost majorate din anul 2004, iar taxa pentru salubrizare va genera un venit la bugetul municipal de circa 100 milioane de lei.

Printre taxele locale care urmează a fi ajustate la rata inflației se numără taxa pentru piață, pentru dispozitivele publicitare, pentru amenajarea teritoriului, taxa pentru parcare.

În acest context, administrația publică locală precizează că taxele pentru prestarea serviciilor de transport auto de călători în raza municipiului Chișinău, pentru fiecare autovehicul (microbuz, autobuz) se mențin la nivelul anului 2020.

În cazul sistării activității agenților economici de către Comisia pentru situații excepționale a Republicii Moldova, în legătură cu declararea situației excepționale de COVID-19, pe perioada sistării activității, subiecții impunerii se scutesc de plata taxelor.

foto: primelestiri.md

img20009544

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!