ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Încă 100 mii de doze de vaccin antigripal au ajuns în R. Moldova

09:17 | 07.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Alte 100 mii de doze de vaccin antigripal au ajuns în Republica Moldova, dintre care 85 mii de doze de vaccin, în sumă estimativă de 550 mii de dolari, au fost donate de către Centrul pentru Vaccinuri Echitate (CVE-Task Force for Global Health) SUA, prin intermediul UNICEF, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în anul curent au fost achiziționate suplimentar 15 mii de doze de vaccin antigripal din fondul de profilaxie a Companiei Naționale de Asigurări în Medicină în suma de 83 mii de dolari.

Vaccinurile antigripale sunt certificate de Organizația Mondială a Sănătății și urmează a fi distribuite instituțiilor medicale primare, care vor organiza procesul de imunizare a persoanelor din grupurile de risc.

De vaccinuri vor beneficia în mod prioritar bolnavii cronici, gravidele, copiii din orfelinate, bătrânii din aziluri, lucrătorii medicali, angajații structurilor de forță, instituțiilor de asistență socială, dar și alte categorii de persoane, la recomandarea medicilor de familie.

În total, de la începutul perioadei rece au fost distribuite 200 mii de doze de vaccin pentru imunizarea împotriva gripei sezoniere.

foto: MSMPS

img20009681

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!