ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cafenelele din benzinării şi puncte vamale nu vor activa noaptea

11:32 | 07.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică (CNESP) a interzis, prin decizia din 4 decembrie, desfășurarea activităților de deservire în unitățile de alimentație publică (de tipul restaurantelor, barurilor, cantinelor, cafenelelor) amplasate în benzinării, centre comerciale, aeroporturi, porturi internaționale şi în punctele de trecere a frontierei de stat, în intervalul orelor 22.00 - 07.00, transmite MOLDPRES.

De asemenea, potrivit hotărârii CNESP, ministerele, Cancelaria de Stat, alte autorități administrative centrale subordonate Guvernului, instituții publice, întreprinderi de stat ş.a. vor organiza desfășurarea activității în regim special  de muncă, de la orele 7.30 până la 16.00, şi pauza de masă de la 12.00 până la 12.30, cu revizuire ulterioară, în funcţie de situația epidemiologică.   

Prima dispoziție intră în vigoare din 7 decembrie, iar cea de-a doua – din 8 decembrie.

La 27 noiembrie, CNESP a declarat stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova pe perioada 30 noiembrie 2020 - 15 ianuarie 2021.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse constituie pericol pentru sănătatea publică şi va servi temei pentru tragere la răspundere contravenţională şi/sau penală a persoanelor vinovate.

img20009694

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!