ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Chișinăuienii cu venituri mici ar putea primii compensații din oficiu

11:39 | 07.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Persoanele cu venituri reduse din municipiul Chișinău ar putea beneficia de ajutorul social la achitarea serviciilor comunale, din oficiu, fără a scrie o cerere în acest sens, transmite MOLDPRES.

Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a solicitat astăzi, la ședința on-line a serviciilor municipalității, găsirea unei soluții ca persoanele cu venituri reduse din capitală să beneficieze de ajutorul social la achitarea serviciilor comunale și a consumului de gaze naturale, lemne şi cărbune fără ca aceștia să scrie o cerere în acest sens la oficiile Direcției generale asistență socială și sănătate.

Potrivit lui Ceban, în condițiile stării de urgență în sănătate, deplasarea acestora la oficiile Direcției generale de asistență socială și sănătate i-ar expune riscului de infectare cu coronavirus. “Solicit Direcției finanțe și Direcției asistență socială găsirea unei soluții în acest sens, chiar dacă vor exista niște erori, în schimb vom exclude expunerea oamenilor la un risc și mai mare”, a spus edilul capitalei.

Pentru sezonul rece 2019-2020, Primăria municipiului Chişinău a acordat compensații la plata agentului termic pentru aproximativ 30 mii de persoane.

img20009695

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!