ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șapte cazuri de hipotermie au fost înregistrate în ultimele zile de medicii de pe ambulanțe

11:10 | 15.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 15 dec. /MOLDPRES/. Șapte persoane, cu vârste cuprinse între 50 și 91 de ani, au fost diagnosticate cu hipotermie de gradul I-II. Cazurile au fost înregistrate în Chișinău și în raioanele Cimișlia, Călărași și Drochia. După acordarea asistenței medicale de urgență, șase pacienți au fost transportați la spital pentru tratament în condiții de staționar, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în perioada 7 – 13 decembrie, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 15486 de solicitări. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 5589 de pacienți, dintre care 4933 maturi și 656 copii.

Serviciul de Urgență a fost solicitat cel mai des de către persoanele cu urgențe respiratorii – 4397 de solicitări, inclusiv 1679 de solicitări pe motiv de infecții respiratorii virale acute.

De asemenea, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la 2919 persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 39 de pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 1921 de cazuri, dintre care 205 de accidente vasculare cerebrale.

Medicii de pe ambulanță au intervenit și pentru 46 de pacienți traumatizați în urma celor 36 de accidente rutiere produse pe traseele țării.

foto: ambulanta.md

img20009951

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!