ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moratoriul privind încadrarea personalului bugetar a fost prelungit pentru anul 2021

18:47 | 22.12.2020 Categorie: Economic

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Miniștrii de la Chişinău, întruniți marți în ședință, au votat pentru extinderea cu un an a moratoriului temporar privind încadrarea personalului din sectorul bugetar pe funcțiile vacante înregistrate, transmite MOLDPRES.

Potrivit vicepremierului Serghei Pușcuța, ministru al Finanțelor, măsurile politicii salariale propuse pentru anul 2021 au un impact considerabil asupra bugetului public național, cheltuielile de personal fiind prognozate cu
o creștere de peste 817,1 de milioane de lei față de nivelul aprobat pentru anul 2020.

„În aceste condiții, pentru a nu afecta funcționalitatea autorităților și pentru a nu crea datorii salariale față de angajații încadrați, prin prezentul proiect de hotărâre se propune aplicarea moratoriului asupra încadrării personalului pe funcțiile vacante constatate la 30 noiembrie 2020”, a spus oficialul.

Astfel, se recomandă Casei Naționale de Asigurări Sociale, autorităților publice locale și autorităților publice independente, să suspende încadrarea personalului pe funcțiile vacante înregistrate la aceeași dată.

Măsura respectivă este o normă cu caracter temporar, fiind aplicabilă până la data de 31 decembrie 2021.

foto simbol 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!