ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă

11:10 | 30.12.2020 Categorie: Comunicate

Chişinău, 30 dec. /MOLDPRES/. Agenția pentru Eficienţă Energetică lansează studiul ,,Evaluarea pieţei şi identificarea tehnologiilor optime pentru implementarea proiectelor de energiei regenerabilă prin valorificarea potenţialului energiei solare"

Studiul vine ca o continuare a activităților Agenției pentru Eficiență Energetică inițiate cu suportul agențiilor de dezvoltare focusate pe promovarea tehnologiilor de valorificarea potențialului energiei solare pe teritoriul Republicii Moldova.

Studiul a analizat și a constat pregătirea cadrului legislativ, instituțional și administrativ în domeniul eficienței energetice și energiei regenerabile de a implementa în practica proiecte investiționale în domeniul menționat. Legislația necesara proiectelor investiționale este elaborata, aprobata și funcțională ceea ce face ca, din punct de vedere administrativ, implementarea proiectelor sa fie ușor de realizat.

La analiza pieței, au fost identificate tehnologiile necesare producerii energiei din surse regenerabile în special cele solare pe piața locală. Datele statistice la import arată o fluctuație în dependenta de cererea de pe piața pe domeniile specifice.

Vedeți mai jos varianta electronica:

https://drive.google.com/file/d/1vSYDCyXqGRmD2RtCp2fIscm85e2lkjy1/view

Amintim că, Agenția pentru Eficiență Energetică este autoritatea administrativă în subordinea Ministerului Economiei și Infrastructurii și are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!