ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile au prelungit starea de urgență în sănătate publică cu încă o lună

12:45 | 13.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/.Starea de urgență în sănătate publică, în Republica Moldova, a fost prelungită până în data de 15 februarie 2021. Astfel, până la această dată va fi interzisă activitatea cluburilor, discotecilor, cinematografelor, sălilor de concerte și caselor de cultură, cu excepția teatrelor. Totodată, restaurantele se vor închide la ora 22.00, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei de astăzi a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică, pe parcursul următoarei luni se va menține regimul de activitate al restaurantelor și cafenelelor: de la ora 7:00 până la 22:00. Restricția se referă și la unitățile de alimentație publică, amplasate în punctele de comercializare a produselor petroliere, centre comerciale și aeroporturi.

În continuare va fi interzisă prezența spectatorilor în incinta cinematografelor, sălilor de concerte și caselor de cultură, cu excepția teatrelor, care vor putea să țină spectacole în conformitate cu măsurile prevăzute prin decizia CNESP. De asemenea, din 16 ianuarie se admite reluarea competițiilor sportive fără spectatori, desfășurate în aer liber și în spații închise de către Federațiile Sportive Naționale, acreditate de Ministerul Educației Culturii și Cercetării.

De asemenea, se va admite desfășurarea etapei locale a olimpiadelor școlare la disciplinele de studiu, cu prezența fizică a elevilor, începând cu data de 16 ianuarie 2021, în incinta instituțiilor de învățământ în care își fac studiile. Va fi permisă și desfășurarea, la data de 22 ianuarie 2021, a celui de al XIX - lea Congres de dare de seamă și alegere a organelor de conducere ale Federației Moldovenești de Fotbal.

CNESP a mai dispus ca instituțiile publice și private să activeze conform unui regim special de lucru, fiind atras la serviciu personalul strict necesar. Pentru angajații care nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, să fie asigurată munca la distanță. Ministerele, Cancelaria de Stat, alte autorități administrative centrale subordonate Guvernului și structurile organizaționale din sfera lor de competență vor activa în regim special de lucru, de la 7:30 până la 16:00 și pauza de masă de la 12.00 până la 12:30.

 

foto: moldpres.md

img21000168

img21000168

img21000168

img21000168

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!