ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a avut o întrevedere cu președintele Consiliului European

09:03 | 19.01.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Prima zi a vizitei oficiale efectuată de președintele Maia Sandu la Bruxelles s-a încheiat cu întrevederea cu Charles Michel, președintele Consiliului European, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șeful statului i-a mulțumit pentru faptul că Uniunea Europeană a fost mereu alături de cetățenii Republicii Moldova și l-a asigurat că este determinată să pună capăt izolării de UE, în care s-a aflat în ultimii ani țara noastră.

„Această izolare a fost cauzată de unii politicieni de la Chișinău, care au decis să sacrifice interesul țării pentru cel propriu și au încălcat interesul a milioane de concetățeni pentru propriile interese corupte. Această etapă s-a încheiat, iar Republica Moldova își poate relua calea firească de apropiere de familia europeană”, a menționat Maia Sandu în discuția cu Charles Michel.

„Suntem un popor european, cu vocație europeană și viitor european. Însă, acest viitor ni-l putem crea doar noi, prin lucrurile pe care le facem acasă - prin lupta împotriva corupției, prin munca continuă pentru modernizarea țării, prin apărarea valorilor democrației și ale statului de drept și edificarea Europei la noi acasă”, a mai spus în cadrul întrevederii președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

foto: presedintie.md

img21000282

img21000282

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!