ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrele din Chișinău vor prezenta în week-end mai multe spectacole

15:51 | 04.02.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 4 feb. /MOLDPRES/. Mai multe spectacole vor avea loc în perioada 6-7 februarie la teatrele din capitală, informează MOLDPRES.

Astfel, sâmbătă și duminică, 6-7 februarie, la ora 18.00, Teatrul Național ”Mihai Eminescu” va oferi publicului spectacolul ”Hamlet în sos picant”, după dramaturgul italian Aldo Nicolaj, în regia lui Alexandru Cozub. Acțiunea are loc la Castelul Elsinore, însă nu în sala tronului, ci în bucătăria regală unde master–șeful Froggy drege, din polonic, cuțite și pahare, tragedia prințului danez bântuit de himere; ba chiar, pentru mai mult efect, din gelozie și amor rănit, îmbracă armura bătrânului Hamlet.

Tot pe 6 și 7 februarie, la ora 18,30, Teatrul ”Luceafărul” va prezenta premiera spectacolului “Tata” de Dumitru Matcovschi, în regia lui Slava Sambriș. Este un spectacol despre acceptarea istoriei, o istorie pe care mulți vor s-o șteargă cu radiera, de parca nu ar fi existat. Spectacolul descrie existența unor oameni nenorociți care au trăit în perioada sovietică – sistem care ne-a subjugat, limitându-ne orizonturile și convingându-ne că ne-a dăruit „raiul pe pământ”. Este un spectacol despre victimele unui regim totalitar, traumatizate de război, regim care a spălat creierul uman, dar nu și rădăcinile acestuia.

Sâmbătă, 6 februarie, la ora 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” readuce în scenă spectacolul ”O istorie foarte simplă” de Maria Lado, în regia lui Petru Vutcărău. Piesa este un spectacol despre relația părinți-copii, iubire interzisă și oameni care au încetat să mai viseze.

Duminică, 7 februarie, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va prezenta spectacolul ”Oscar și Tanti Roz”, dramă de Eric-Emmanuel Schmitt, în regia lui Petru Vutcărău. Oscar, un băiat de 10 ani, bolnav de leucemie își petrece în spital ultimele 12 zile din viața sa. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în faţă, băiatul știe că va muri. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră bătrână, neîntrecută în născocit povești moderne, adevărate lecții de viață. Ea îi dă copilului ideea să trăiască fiecare zi ca şi cum ar fi zece ani şi-l învață să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puţin singur. 

Sâmbătă, 6 februarie, la ora 18.30, la Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” publicul este așteptat la spectacolul ”Ciuleandra” de Liviu Rebreanu, musical live în regia lui Sandu Grecu. Este un spectacol multidimensional: scene din memorie, scene din vis, scene proiectate se intersectează cu fabula propriu-zisă. 

Duminică, la același teatru, la ora 18.30, va avea loc spectacolul ”Made in Moldova” de Constantin Cheianu, în regia lui Sandu Grecu. Este un spectacol de viziune, modern şi percutant, de la accentul pus pe cuvânt până la expresivitatea plastică a imaginilor. Esența tragică a spectacolului nu ne face să disperăm, ci doar să ne punem întrebări: De ce se întâmplă la noi toate aceste lucruri? De ce societatea civilă nu ia o atitudine adecvată? De ce suntem pasivi și nepăsători?

Sâmbătă, 6 februarie, la ora 11.00, la Teatrul Dramatic Rus de Stat  ”A.P. Cehov” va avea loc spectacolul ”38 de papagali” (”38 попугаев”), poveste muzicală în două acte de Grigorii Oster, în regia lui Dumitru Koev.

Duminică, 7 februarie, ora 11.00, teatrul va prezenta spectacolul ”Alba ca Zăpada și cei șapte pitici” (”Белоснежка и семь гномов”), după basmul Fraților Grimm, în regia Eleonorei Constantinov. Într-o formă muzicală vie, spectacolul redă povestea confruntării dintre regina malefică cu o oglindă magică și Alba ca Zăpada, care cucerește inimile nu numai celor șapte pitici care îi oferă adăpost, ci și a Prințului, fermecat de frumusețea Albei-ca-Zăpada, și o eliberează de vrăjitorie.

Spectacolele vor avea loc cu respectarea măsurilor de rigoare pentru prevenirea contaminării cu COVID-19.

img21000812

img21000812

img21000812

img21000812

img21000812

img21000812

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!