ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Producătorii de suvenire își vor putea comercializa produsele pe strada pietonală din Chișinău

14:51 | 05.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Pe strada pietonală Eugen Doga din Chișinău a fost amenajat un spațiu destinat comercializării obiectelor meșteșugărești de artizanat și suvenire, transmite MOLDPRES.

În acest spațiu au fost instalate standuri pentru 21 de locuri de comerț. În lipsa vânzătorilor de suvenire, acestea pot fi utilizate ca mobilier urban.

Proiectul a fost realizat conform conceptului propus de designerii Mihai Stamati și Andrei Gramatschii și reprezintă instalații cu impact arhitectural minim asupra peisajului străzii.

Atât pe suporturile instalate, cât și pe standurile verticale se regăsesc elemente stilistice ale brandului de țară „Pomul Vieții”.

Municipalitatea Chișinău a dat asigurări că, pentru a diversifica articolele de artizanale comercializate, va asigura oferirea acestor locații, prin rotație, către toți solicitanții autorizaților de comerț.

Proiectul include și reamplasarea vânzătorilor de tablouri pe strada Columna, unde în prezent este realizat al doilea obiectiv, Aleea de arte, care va servi drept punct de atracție pentru turiști.

foto: facebook.com/Ion.Ceban.public/photos/

img21000846

img21000846

img21000846

img21000846

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!