ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarii monitorizează continuu toate traseele din ţară

16:44 | 11.02.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 11 feb. /MOLDPRES/. Pe parcursul zilei, drumarii au continuat lucrările de patrulare și combatere a lunecușului în raioanele țării unde au fost necesare intervenții, transmite MOLDPRES cu referire la informația de azi seara a Administrației de Stat a Drumurilor (ASD).

Potrivit instituției, unitățile teritoriale ale SA "Drumuri” au derulat procesul tehnologic cu antrenarea a şase utilaje speciale și implicarea a 16 muncitori rutieri în raioanele Ocnița, Rezina, Telenești și Drochia.

Administratorii drumurilor monitorizează continuu toate sectoarele de drum periculoase, astfel încât orice dificultate apărută în trafic să fie soluționată operativ. În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se informeze despre situația rutieră a traseului pe care îl vor parcurge, conformându-se prevederilor Regulamentului circulației rutiere referitor la echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă. Participanții la trafic pot solicita intervenția drumarilor în caz de dificultate în trafic la numerele active în regim non-stop: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Codul Galben de schimbare bruscă a vremii  rămâne în vigoare pe întreg teritoriul țării până la data de 17 februarie. În perioada de referință, temperatura aerului va scădea treptat până la 22 grade de ger.

foto: ASD

img21001037

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!