ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China a livrat vaccinuri în șapte state

12:41 | 20.02.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. China a livrat în ultimele zile vaccinuri în Zimbabwe, Turcia, Peru, Maroc, Senegal, Ungaria și Emiratele Unite Arabe și va continua parteneriatele internaționale în această direcție, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Hua Chunying, transmite MOLDPRES cu referire la Radio China Internațional.

Oficialul a precizat că China a fost primul stat care a aderat la inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății(OMS), care vizează întărirea cooperării internaționale pentru dezvoltarea accelerată și fabricarea de vaccinuri, cât și a altor aspecte de control a răspândirii pandemiei.

Totodată, China colaborează în mod activ cu alte peste 10 țări în dezvoltarea de vaccinuri, program la care participă peste 100.000 de voluntari din peste 100 țări.

La invitația OMS, China a decis să ofere 10 milioane de doze de vaccin pentru a satisface cererea țărilor în curs de dezvoltare. De asemenea, China a mai răspuns solicitărilor în cazul altor 53 de țări în curs de dezvoltare.

foto: news.cgtn.com

img21001327

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!