ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernatorul UTA Gagauz-Yeri s-a întâlnit cu președintele Turciei

10:18 | 24.02.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a primit-o ieri pe guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah. Părțile au discutat mai multe probleme de ordin social-economic, situația politică din Republica Moldova şi lupta cu epidemia noului coronavirus, transmite MOLDPRES.

În cadrul întrevederii, Irina Vlah a solicitat susținerea Turciei în asigurarea țării noastre cu vaccinuri COVID-19. La rândul său, președintele Turciei şi-a exprimat disponibilitatea să contribuie la asigurarea Moldovei cu un lot de vaccinuri, conform gagauzinfo.md.

În altă ordine de idei, Vlah l-a informat pe Recep Tayyip Erdoğan despre implementarea  în autonomie a proiectelor de infrastructură sprijinite de Turcia, cum ar fi construcția unui centru sportiv multifuncțional, asigurarea cu apă a oraşului Vulcănești, construcția Colegiului Industrial ş.a.

În această săptămână, Irina Vlah a întreprins o vizită în Turcia, unde a avut mai multe întâlniri cu oficiali de la Ankara.

foto: gagauzinfo.md

 

img21001414

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!