ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Asistenții sociali din municipiul Chișinău vor oferi zilnic 1200 de prânzuri calde

13:02 | 02.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 mar. /MOLDPRES/. Direcţia generală asistență socială şi sănătate a Primăriei municipiului Chișinău a organizat şi desfășurat procedurile de achiziționare a serviciilor de alimentare destinate persoanelor defavorizate pentru anul 2021, transmite MOLDPRES.

Prânzul va constitui minim 1000 calorii şi va cuprinde: salată; felul întâi; bucate din carne/pește; garnitură; suc/compot din fructe uscate/ chefir; copturi/chifle; bucate din legume sau fructe şi pâine.

Totodată, la elaborarea meniului se va ține cont de reducerea glucidelor simple şi a grăsimilor esențiale de origine animală şi vegetală, prezența constantă a legumelor şi fructelor în stare proaspătă şi a produselor bogate în calciu.

Volumul de cheltuieli pentru finanțarea Serviciului de alimentare cu prânzuri se aprobă de către Consiliul municipal, în conformitate cu numărul de persoane şi cuantumul alocației zilnice de alimentație per/persoană, care constituie 28 lei/fără TVA.

În anul 2021, de prânzuri calde vor beneficia zilnic 1200 de persoane din sectoarele capitalei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!