ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fiscul va controla comercianții de flori

13:50 | 05.03.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 5 mar. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat (SFS) va desfășura la data de 8 martie acțiuni de monitorizare și verificare a contribuabilii care comercializează flori în piețele autorizate și unitățile de comerț de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în scopul prevenirii comerțului ilicit cu flori, fără documentarea tranzacțiilor prin echipamentele de casă și control, transmite MOLDPRES.

Potrivit SFS, acțiunile se vor axa pe măsurile de conformare, prin monitorizarea aplicării de către comercianți a echipamentelor de casă și control la efectuarea decontărilor în numerar, înregistrarea conformă a activității de întreprinzător într-o oarecare formă organizatorico-juridică.

„Controalele respective vin în contextul creșterii cererii de flori vii în ajunul sărbătorii Ziua internațională a femeii, fapt ce duce la sporirea riscului de nedeclarare a tuturor vânzărilor cu scopul de a diminua cuantumul impozitelor și taxelor aferente Bugetului Public Național”, indică Serviciul Fiscal.

Autoritatea fiscală națională recomandă tuturor contribuabililor să se conformeze prevederilor legale, iar cumpărătorilor – să solicite bonul de casă la procurarea florilor, astfel contribuind la majorarea nivelului de conformare.

foto: SFS 

img21001716

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!