ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În municipiul Chișinău a fost lansat un proiect de izolare termică a 14 instituții de învățământ

11:12 | 16.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Un număr de 14 instituții de învățământ din municipiul Chișinău vor beneficia de reparația acoperișurilor și a fațadelor pentru izolarea termică a clădirilor și realizarea eficienței energetice. Lucrările fac parte dintr-un proiect pilot care beneficiază de o finanțare totală de 25 de milioane de euro, transmite MOLDPRES.

Primăria municipiului Chișinău a semnat astăzi două contracte cu două firme de construcții pentru realizarea lucrărilor. Contractele semnate fac parte din Proiectul „Eficiența energetică și izolarea termică a instituțiilor publice din municipiul Chișinău”, finanțat prin intermediul BERD și BEI.

Companiile care au câștigat licitația vor realiza lucrările de renovare pe parcursul unui an.

Potrivit unui studiu al Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, în Republica Moldova 40 la sută din volumul total de energie este destinat încălzirii clădirilor. Peste 70% din clădirile construite în perioada 1950/1980 au performanțe termice scăzute, iar pierderile termice se ridică la jumătate din consumul  total de energie termică.

img21001991

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!