ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Râșcani va fi construită o piață regională

13:43 | 17.03.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. În raionul Râșcani este aproape de finalizare construcția pieței regionale angro. Proiectul este finanțat din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), transmite MOLDPRES.

Recent, lucrările de construcție au fost reluate, iar reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Nord au verificat șantierul, notificând antreprenorul despre necesitatea înlăturării unor deficiențe.

„În cadrul proiectului, au fost executate lucrările de asfaltare a drumului de acces spre piața agricolă, au fost montate rețelele de alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, au fost efectuate lucrări de montare a plăcilor de gresii pe suprafața soclului. În interiorul edificiului cu frigidere au fost montate rețele de alimentare cu apă, canalizare, energie electrică, ventilare la etajera destinată spațiilor administrative și la vestiarele pentru viitorii muncitori din cadrul pieței agricole”, conform ADR Nord.

Proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de afaceri prin amenajarea pieței regionale angro și a spațiilor destinate activităților neagricole în raionul Râșcani” a fost lansat la sfârșitul anului 2017. Proiectul a fost divizat în două etape: prima etapă – finanțată din sursele FNDR, a doua – din sursele Consiliului raional Râșcani.

Până în prezent, în cadrul proiectului au fost valorificați 14,78 milioane de lei. Pentru finalizarea lucrărilor au fost alocați încă 2,85 de milioane lei, bani ce urmează să fie valorificați până la sfârșitului anului curent. Costul totală al proiectului, din sursele FNDR, constituie 16, 86 milioane de lei.

foto: ADR Nord

img21002023

img21002023

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!