ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

SUA ar putea impune sancțiuni Germaniei

19:49 | 23.03.2021 Categorie: Externe

Washington, 23 mar. /MOLDPRES/. SUA ar putea impune sancțiuni Germaniei, deoarece Nord Stream2 afectează securitatea Ucrainei, Poloniei și altor țări est-europene, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Antony Blinken, Secretar de Stat american, cere oprirea proiectului Nord Stream 2 pe motiv că sunt afectate „interesele de securitate ale Statelor Unite”. Administrația Joe Biden a avertizat că ar putea impune sancţiuni asupra entităţilor implicate în acest proiect.

Oficialul american a criticat proiectul gazoductului Nord Stream 2, între Rusia şi Germania, cerând Berlinului să oprească lucrările de construcţie. Proiectul Nord Stream 2 „intră în contradicţie cu interesele Uniunii Europene” şi ale Statelor Unite, a afirmat Antony Blinken, în cursul întâlnirii cu miniştrii de Externe din cadrul NATO şi Uniunii Europene.

Secretarul de Stat american cere Germaniei să suspende lucrările de construcţie, argumentând că preşedintele Joseph Biden a afirmat că proiectul Nord Stream 2 este „o idee proastă, atât pentru Europa, cât şi pentru Statele Unite”.

„În ultimă instanţă, acest proiect este în contradicţie cu interesele de securitate ale Statelor Unite. Proiectul are potenţialul de a submina interesele Ucrainei, Poloniei şi ale altor numeroşi parteneri şi aliaţi”, a mai spus Antony Blinken.

foto: dw.com

img21002204

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!