ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

20:48 | 30.03.2021 Categorie: Comunicate

3510 angajați din domeniul medical vor primi indemnizația unică în valoare de 16 mii lei

Chişinău, 30 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Finanțelor va aloca din Fondul de intervenție al Guvernului mijloace financiare în sumă de 56 mil. 160 mii lei pentru acordarea indemnizațiilor unice personalului medical infectat cu COVID-19. O hotărâre de Guvern în acest sens a fost aprobată astăzi în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri.

Potrivit secretarului de stat al Ministerului, Tatiana Ivanicichina, proiectul a fost elaborat întru executarea prevederilor legii cu privire la instituirea unor măsuri pe perioada stării de urgență în sănătate publică, precum și întru susținerea neîntârziată a angajaților din domeniul medical care au contractat infecția COVID-19.

Astfel, din suma totală de 56 mil. 160 mii lei, 22,9 mil. lei vor fi alocate Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale pentru 1 431 persoane; 8,9 mil. lei Consiliului minicipal Chișinău pentru 559 persoane; 1,6 mil. lei Comitetului Executiv UTA Găgăuzia pentru 99 persoane; 1,3 mil. lei Consiliului raional Edineț pentru 83 persoane; 1,2 mil. lei Consiliului raional Ungheni pentru 76 persoane; 1,0 mil. lei Consiliului raional Strășeni pentru 66 persoane, restul fiind distribuit altor autorități.

Precizăm că, până în prezent 11 623 de angajați în sectorul bugetar au beneficiat de indemnizația unică în valoare de 16 mii lei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!