ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În municipiile Chişinău şi Bălți se instituie regim special de deplasare şi circulație

20:26 | 01.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Din 3 aprilie, în municipiile Chişinău şi Bălţi se introduce regim special de deplasare şi circulație, valabil pe perioada stării de urgenţă, conform Dispoziției nr.1 din 1 aprilie a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale (CSE), transmite MOLDPRES.

„Cu începere din 3 aprilie, în municipiile Chişinău şi Bălţi se instituie regim special de deplasare şi circulaţie. Acesta prevede interzicerea deplasării în afara gospodăriilor şi locuințelor între orele 23.00 – 5.00”, a declarat la finele ședinței CSE, premierul interimar Aureliu Ciocoi, care este şi președintele Comisiei.

Potrivit oficialului, excepție fac deplasările în interes profesional, asistența medicală care nu poate fi amânată şi oferită la distanţă, ieșirile pentru procurarea medicamentelor, cazurile de aflare în tranzit.

Categoriile care fac excepție vor trebui să prezinte organelor de drept acte doveditoare şi confirmative cum ar fi: legitimații de serviciu, declarații pe proprie răspundere în formă liberă, bilete de călătorie, bilete la mijloacele de transport folosite în caz de tranzit, foi de deplasare ş.a.

De asemenea, conform CSE, în toată țara se interzice circulația şi deplasarea persoanelor în parcuri, terenuri, locuri publice etc. În cazul ieșirii justificate, cetăţenii trebuie să aibă la sine şi un act de identitate.

Starea de urgență este decretată în Republica Moldova, în perioada 1 aprilie – 30 mai, la propunerea Guvernului în exercițiu. 

img21002483

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!