ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Un bărbat din Anenii Noi a fost condamnat la 21 de ani de pușcărie pentru omor

10:52 | 02.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Un locuitor al satului Puhăceni, raionul Anenii Noi, a fost condamnat la 21 de ani de detenție pentru cinci capete de acuzare, printre care: omor intenționat, tentativă de omor intenționat, violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere, precum și două episoade de huliganism. Procurorii au anunțat că vor ataca pedeapsa pe care o consideră prea blândă, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Procuraturii Generale, cazul a avut loc pe 15 iunie 2020, după ce inculpatul, împreună cu alți doi consăteni, au petrecut, iar spre seară întrei ei s-a iscat o ceartă. După ce s-ar fi îmbrâncit, inculpatul a fugit acasă de unde a luat trei cuțite și a revenit la victime, pe una înjunghiind-o mortal, iar pe cealaltă – rănind-o, fiind oprit de un martor. Imediat după crimă agresorul a fost reținut și până la sentință s-a aflat în custodia statului.

De asemenea, potrivit materialelor, acesta mai este învinuit că în toamna anului 2019 ar fi maltratat și agresat mai multe persoane, inclusiv primarul localității, care se adunase în centrul satului pentru a sărbători hramul localității. Ulterior, fiind în stare de ebrietate alcoolică, acesta a aplicat violența și asupra oamenilor legii, chemați să intervină la fața locului.

Inculpatul are 24 de ani, iar acum câțiva ani a fost militar înrolat în Legiunea franceză.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!