ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Peste 600 de profesori din capitală au fost vaccinați la Centrul municipal de vaccinare anti -COVID

13:18 | 05.04.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/. Un număr de 622 de cadre didactice, care activează în școlile și grădinițele din capitală, au fost imunizate pe parcursul săptămânii trecute la Centrul municipal de vaccinare, deschis pe 1 aprilie, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor municipalității, listele persoanelor care urmează a fi imunizate au fost perfectate de Direcția generală educație, tineret și sport a municipiului Chișinău. În prezent, la Centru s-a decis imunizarea prioritară a cadrelor didactice din instituțiile școlare și preșcolare din municipiu, cu vârsta de peste 60 de ani, precum și a celor de până la această vârstă, dar care suferă de comorbidități cu risc sporit.

Centrul municipal de vaccinare are o capacitate de imunizare de până la 1200 persoane pe zi. Instituția activează cu program zilnic, între orele 08:00 – 18:00 (în zilele de odihnă, între orele: 08:00 – 15:00).

Pe lângă imunizarea cadrelor didactice în Centrul municipal de vaccinare anti-COVID-19, procesul de vaccinare continuă, în paralel, în toate cele 19 puncte de imunizare din cadrul Asociațiilor Medicale Teritoriale și în Centrelor medicilor de familie din capitală.

Primăria anunță că la necesitate, în funcție de disponibilitatea vaccinurilor, în cadrul instituțiilor de asistență medicală primară din municipiul Chișinău vor putea fi activate suplimentar încă 20 puncte de imunizare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!