ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Serviciului Fiscal de Stat

09:19 | 06.04.2021 Categorie: Comunicate

Serviciul Fiscal de Stat promovează spiritul de conformare voluntară la declararea veniturilor şi achitarea impozitelor

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat reamintește despre necesitatea conformării voluntare la respectarea legislației în vigoare a Republicii Moldova în partea ce vizează declararea veniturilor obținute și achitarea impozitului pe venit, inclusiv a veniturilor din prestarea serviciilor către companii nerezidente.

Conform datelor disponibile, în perioada anului 2020, peste 700 de contribuabili – persoane fizice au beneficiat de transferuri bancare de mijloace bănești, inclusiv prin intermediul transferurilor rapide, de la companii nerezidente pentru serviciile prestate.

Totodată, reamintim că, la data de 30 aprilie 2021 expiră termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit pentru perioada fiscală 2020 de către persoanele fizice-cetățeni.

Declarația poate fi completată și prezentată de către persoana fizică, atât pe suport de hârtie, cât și în mod electronic, la orice subdiviziune teritorială a Serviciului Fiscal de Stat

Pentru informații suplimentare, contribuabilii se pot adresa la orice subdiviziune teritorială a Serviciului Fiscal de Stat sau la Centrul Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul de telefon 0 8000 1525.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!