ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tarifele la energia electrică consumată în perioada stării de urgență ar putea fi compensate de stat

11:29 | 16.04.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Deputații au aprobat astăzi în prima lectură proiectul de lege privind compensarea tarifelor la energia electrică utilizată de consumatorii gospodăriilor casnice, comunică MOLDPRES.

Documentul prevede acordarea compensațiilor la energia electrică consumatorilor gospodăriilor casnice, persoanele fizice, pentru două luni – aprilie și mai, perioada acțiunii stării de urgență. 

Suma compensată va constitui 428 de lei – câte 214 de lei pe lună. Ministerul Finanțelor va aloca tranșele necesare compensației în mărimi egale, pe conturile furnizorilor de energie electrică, se arată în nota informativă la proiect.

Documentul a fost elaborat în calitate de măsură socială pentru populație în contextul instituirii stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova în perioada 1 aprilie – 30 mai 2021. Mijloacele necesare în acest scop se estimează la 532,959 milioane de lei.

foto: dosug.md

img21002854

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!