ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

FIFA lucrează la organizarea unei Ligi Mondiale

14:00 | 29.04.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 29 apr. /MOLDPRES/. Federaţia internaţională de fotbal poartă în prezent discuţii privind crearea unei Ligi Mondiale, la care să participe cele mai importante cluburi de pe toate continentele, a dezvăluit egipteanul Hany Abo Rida, membru în Consiliul FIFA, informează cotidianul sportiv AS, citat de AGERPRES și MOLDPRES.

Liga Mondială FIFA are în vedere reunirea câştigătorilor ligilor la nivel internaţional. "Important este că FIFA şi Confederaţia Africană de Fotbal (CAF), împreună cu toate confederaţiile de pe celelalte continente discută pentru a organiza o Ligă Mondială, în care să trei sau patru echipe din Africa vor juca împotriva cluburilor de top din întreaga lume. Este o provocare uriaşă, la care ne gândim să luăm parte în următorii doi ani", a declarat Abo Rida pentru televiziunea egipteană.

Preşedintele Confederaţiei Africane de Fotbal, sud-africanul Patrice Motsepe, şi-a exprimat la rândul său interesul de a crea o Super Ligă africană, după modelul celei propuse pentru Europa de preşedintele clubului Real Madrid, Florentino Perez, şi care a generat furia UEFA.

"Organizarea Super Ligii africane este doar o propunere, deoarece industria fotbalului este o problemă financiară importantă. Se poartă discuţii", a mai spus Hany Abo Rida.

foto simbol

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!