ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În această săptămână se așteaptă vreme variabilă şi ploi

16:09 | 11.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 11 mai. /MOLDPRES/. Temperaturi variabile, caracterizate de maxime pe ţară de 16 şi 25 grade Celsius, cu ploi de diferită intensitate, se așteaptă în această săptămână, conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), transmite MOLDPRES.

Potrivit meteorologilor, miercuri, 12 mai, vremea va deveni răcoroasă și posomorâtă, influențată de un front atmosferic rece care va traversa teritoriul țării. Noaptea, va fi îndeosebi fără precipitații, iar ziua, izolat, vor cădea ploi slabe de scurtă durată. Vântul va sufla din sud-est, slab până la moderat.

Noaptea, temperatura aerului va oscila între 7-12 grade Celsius şi 13-18 grade, ziua. Aceeaşi tendință meteorologică se va menține şi joi, însă de vineri treptat se încălzește, astfel încât către finele săptămânii se vor înregistra 9-14 grade, noaptea, şi 20-25 de grade Celsius, ziua.

Pe parcursul săptămânii, în toate regiunile țării se așteaptă ploi, de diferită intensitate.

În luna mai are loc creșterea în continuare a temperaturii aerului, valorile medii constituind în teritoriu +15ºC la nord şi +16ºC la sud. Cea mai rece pentru toată perioada de măsurări instrumentale, pe cea mare parte a teritoriului țării, a fost luna mai din anul 1980, când temperatura medie lunară a aerului a constituit  +11,4ºC (Briceni) şi +13,4ºC (Bălţata). Cea mai caldă a fost luna mai din anul 2003, când temperatura medie lunară a aerului a fost de  +19,8ºC (Briceni) si +21,1ºC (Dubăsari).

Trecerea stabilă a temperaturii medii zilnice a aerului prin +15ºC, adică începutul verii meteorologice, se semnalează în medie pe teritoriul Republicii Moldova, în perioada 8-20 mai.

foto: countryliving.com

img21003388

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!