ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Medicul american Anthony Fauci consideră că dacă ești vaccinat, nu mai trebuie să porți mască în aer liber

11:04 | 14.05.2021 Categorie: Externe

Washington, 14 mai. /MOLDPRES/. Șeful Institutului Național de Boli Infecțioase și Alergii din Statele Unite, doctorul Anthony Fauci a declarat joi că persoanele complet vaccinate împotriva COVID nu mai trebuie să poarte mască în aer liber, cu excepția spațiilor foarte aglomerate, relatează MOLDPRES cu referire la DIGI24.

Anthony Fauci a menționat că "dacă ești vaccinat, nu mai trebuie să porți mască în aer liber. Doar într-o situație neobișnuită, dacă te afli într-o mulțime foarte aglomerată, unde oamenii se calcă efectiv pe picioare, atunci trebuie să porți mască. Dar altfel, dacă ești vaccinat și te afli în spațiu deschis, dă masca la o parte. Nu trebuie s-o mai porți”.

În baza analizelor complexe a evoluției pandemiei în SUA, țară grav afectată de Covid, Centrul american pentru Prevenția și Combaterea Bolilor a actualizat regulile la sfârșitul lunii aprilie, stabilind că oamenii complet vaccinați pot renunța la portul măștii în aer liber, în cadrul unor adunări mici, dar nu și în mulțimile aglomerate.

foto: sciencefriday.com

img21003465

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!