ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a primit prima tranșă de motorină oferită de România pentru agricultorii moldoveni

15:53 | 17.05.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 17 mai. /MOLDPRES/. Circa 1.200 de tone de motorină, din ajutorul umanitar de 6000 de tone oferit de România pentru agricultorii moldoveni afectați de secetă, au fost predate astăzi autorităților din Republica Moldova, comunică MOLDPRES.

La eveniment au participat Gheorghe Alecsei, președintele Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale din România, ambasadorul român la Chișinău, Daniel Ioniță, și ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju.

Potrivit Ambasadei României la Chișinău, acest ajutor umanitar face parte din pachetul de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova anunțat de președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia vizitei oficiale efectuate la Chișinău la 29 decembrie 2020 și completează alte acțiuni, printre care donarea a peste 300 mii de doze de vaccin împotriva COVID-19, precum și echipamente medicale în valoare de 2,3 milioane de euro.

Într-un mesaj postat pe pagina sa oficială, șeful statului Maia Sandu a mulțumit conducerii României pentru suport. “Vom monitoriza atent procesul de distribuție a motorinei - acest ajutor trebuie să ajungă cât mai repede la agricultorii care au cea mai mare nevoie. Agenția Rezerve Materiale trebuie să asigure un proces transparent și corect”, a scris Sandu.

Cele 6.000 de tone de motorină urmează să fie livrate în totalitate autorităților de la Chișinău în perioada imediat următoare, prin mai multe transporturi succesive.

foto: Ambasada României

img21003522

img21003522

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!