ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 800 de hectare de teren au fost afectate în urma intemperiilor

08:51 | 18.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 18 mai. /MOLDPRES/. Peste 800 de hectare de teren agricol și livezi au fost afectate în urma vântului și a ploii de ieri, comunică MOLDPRES.

Conform informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, din cauza vântului puternic și a grindinei, în două localități din raionul Șoldănești au fost înregistrate pagube. În localitatea Pohoarna, precipitațiile au afectat 80 de hectare de porumb, 330 ha de grâu și peste 120 ha de floarea soarelui, iar la Cotiujenii Mari au fost distruse 63 ha de porumb și 34 ha de floarea soarelui.

Ploaia a afectat o parte din culturile agricole din localitatea Slobozia-Cremene a raionului Soroca, unde condițiile meteo nefavorabile au distrus 40 ha de livezi, 95 ha de sfeclă de zahăr, dar și 65 ha de floarea soarelui.

Din cauza vântului și a ploii au fost afectate culturi agricole în mai multe localități din raioanele Telenești și Edineț. Comisiile pentru situații excepționale urmează să estimeze prejudiciile materiale înregistrate.

foto: agrobiznes.md

img21003532

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!