ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parcul Dendrariu din Chișinău intră în lucrări de modernizare

10:16 | 20.05.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 20 mai. /MOLDPRES/. Administrația publică a municipiului Chișinău a anunțat că a început lucrări de modernizare a Parcului Dendrariu, transmite MOLDPRES.

Lucrările de amenajare constau în înlocuirea pavajului vechi din zona Rozariu a parcului și instalarea a două blocuri sanitare publice.

În același timp, a fost anunțată asfaltarea a două alei și extinderea iluminatului public. Recent a fost deschisă pentru vizitatori o nouă poartă de acces în Parcul Dendrariu, din str. E. Coca. Aceasta a fost amenajată pentru a evita aglomerația şi fluxul mare de oameni la poarta centrală. Totodată, sunt efectuate lucrări la amenajare pentru a deschide o altă poartă din str. V. Lupu intersecție cu str. A. Mateevici.

Parcul Dendrariu a fost fondat în anul 1973 pe locul fostei Grădini Botanice a Academiei de Ştiinţe a Moldovei. La început a avut o suprafață de 73 de hectare, în prezent este de 77,809 hectare. Este situat în partea de vest a municipiului Chişinău, în valea râulețului Durlești, între străzile I. Creangă, V. Lupu, E. Сoca şi A. Şciusev. La Dendrariu sunt prezentate mai mult de o mie de tipuri şi forme de plante lemnoase.

foto: facebook.com/Ion.Ceban.public/photos/

img21003593

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!